In Friesland zijn we niet zo snel onder de indruk. Eerst zien, dan geloven. Of in ons geval: eerst proeven. Het is dan ook lang niet voor alle specialiteiten weggelegd om in aanmerking te komen voor Frysk Ambacht. Onze keurmeesters geven alleen de allerbeste ambachtelijke specialiteiten een plekje in ons assortiment.
Hierbij gaan onze keurmeesters niet over één nacht ijs. Neem bijvoorbeeld de bereidingswijze. Deze moet echt ambachtelijk zijn. Of de ingrediënten, uitsluitend van de allerhoogste slagerskwaliteit. En pas wanneer onze keurmeesters ook nog eens onder de indruk zijn van de pure smaak, mag een specialiteit zich Frysk Ambacht noemen. Hoogstaande kwaliteit vraagt natuurlijk om gepassioneerde makers. Zíj vormen het geheim van Frysk Ambacht. Echte vakmensen, die u met liefde laten zien en proeven waarom hun ambacht uitblinkt. Frysk Ambacht, van liefhebbers voor liefhebbers. Daar zijn we trots op!
Streekproducten zijn echt en puur. Dat is niet verwonderlijk, want ze zijn vaak al generaties lang gemaakt en gegeten in een bepaalde regio. De makers wisten dat ze alleen de beste kwaliteit moesten leveren, om zo hun goede naam te behouden. Je kunt toch niet anders dan je buren alleen het allerbeste leveren? De streekproducten van Frysk Ambacht zijn nog altijd van even hoog niveau en worden nog steeds gemaakt door kleine, regionale bedrijfjes. Maar gelukkig kunnen er nu veel meer mensen van genieten.
U herkent Frysk Ambacht aan het pompeblêd (blad van de witte waterlelie) in ons logo. Het pompeblêd is ook in de Friese vlag verwerkt. Het staat voor de rust en ruimte in onze provincie. Naast ambachtelijke producten uit eigen provincie hebben we ook oog voor specialiteiten waarvan wij vinden dat ze ook het Frysk Ambacht logo verdienen. Denk bijvoorbeeld aan de overheerlijke snert uit Urk, een eiland dat vroeger bij Friesland hoorde. Maar ook in West-Friesland worden producten op ambachtelijke wijze gemaakt. Alle makers hebben één ding gemeen: ze hebben passie voor ambacht.