Bij alle specialiteiten van Frysk Ambacht wordt gebruik gemaakt van oude recepturen. Er worden alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt, wat er voor zorgt dat de smaak zo eerlijk en heerlijk is.
Spek
Goede spek maken is een vak apart. Ons speklekkernijen zijn gemaakt door echte specialisten, die alleen tevreden zijn met het allerbeste. Alle spek is droog gezouten en heeft ruimschoots de tijd gekregen om te rijpen.
Vleeswaren
Wat een verschil! Vleeswaren van Frysk Ambacht zijn een echt cadeautje voor op de boterham. Er zit voor alle genieters iets lekkers bij: mager runderrookvlees, handgeknoopte beenham, zachte metworst of gebraden gehakt naar grootmoeders (beppeās) recept.
Spek
Goede spek maken is een vak apart. Ons speklekkernijen zijn gemaakt dan door gemaakt door echte specialisten, die alleen tevreden zijn met het allerbeste. Alle spek is droog gezouten en heeft ruimschoots de tijd gekregen om te rijpen.
Worsten
De liefhebbers proeven het meteen. Een ambachtelijk gemaakte worst blinkt uit door zijn smaak, rijke vulling en lekkere bite. Niet voor niets zijn Friezen al eeuwen dol op worstspecialiteiten. Hun favoriet? Echte droge Friese worst natuurlijk, gerookt boven eikenhout.
Een oud Fries slagers recept staat aan de basis van deze unieke gehaktbal. Een subtiel tintje kruidnagel zorgt voor de typisch friese smaak van deze ouderwetslekkere gehaktbal. Hij is niet licht, dus voor de liefhebber niet te versmaden.